Κακόγουστο παιχνίδι χωρίς καμία εναλλακτική και καμία διέξοδο, χαρακτήρισε η βουλευτής του ΜεΡΑ25, και Η΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Σοφία Σακοράφα, την συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια προσομοίωση πολιτικής μάχης, χωρίς πυρομαχικά, με ψεύτικα όπλα, στα χαρακώματα της εξουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σακοράφα και συμπλήρωσε:

«Θα παρακολουθήσουμε το ίδιο, κακόγουστο παιχνίδι. Μία τριήμερη αδιέξοδη συζήτηση που θα εξαντλείται στα γνωστά δήθεν επιχειρήματα, εσείς κάνατε αυτό, ναι αλλά εσείς κάνατε εκείνο. Όμως, αυτή η ψευτο-αντιπαράθεση δεν ενδιαφέρει κανέναν, εκτός από εσάς, τους νομείς της εξουσίας. Και, ίσως, και από τον κόσμο, μόνο αυτούς που έχουν περιορίσει τους εαυτούς τους στο ρόλο του φανατικού οπαδού. Αντίθετα, όλος αυτός ο φόρτος της πολιτικής ρητορείας αποδεικνύει ένα, μόνο, πράγμα. Ότι όσο εσείς αυτοεπιβεβαιώνεστε στην αντιπαλότητά σας, η χώρα βαδίζει διαρκώς προς το χειρότερο».

Η κ. Σακοράφα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προβάλει καμία ουσιαστική διαφοροποίηση από την πολιτική της ΝΔ, ενώ υποστήριξε ότι η πρόταση δυσπιστίας αντανακλά και τον ίδιο τον εαυτό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν φαντάζομαι να ελπίζει κανείς ότι θα υποχωρήσει η ασφυκτική κομματική πειθαρχία, ή ο αυτοσκοπός της κατοχής της εξουσίας και ότι θα υπάρξει ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Το ξέρετε, ότι αυτό αποκλείεται», υπογράμμισε η κ. Σακοράφα.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στη κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι έχει εξαπολύσει έναν νομοθετικό – και όχι μόνο – πόλεμο κατά της κοινωνίας που δεν αφήνει να μείνει τίποτα όρθιο.

«Πίσω από τους μεγάλους τίτλους, πίσω από το περίφημο “επιτελικό κράτος”, υπάρχει μόνο ανεπάρκεια, αποτυχία, αλαζονεία και επικοινωνία. Όμως, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο επιτελικό κράτος, κύριε Μητσοτάκη. Το αποκορύφωμα της επιτελικότητας του κράτους σας ήταν, μόλις προχθές, ο διανομέας που ρύθμιζε, μέσα στα χιόνια, την κυκλοφορία σε κεντρική λεωφόρο. Και το Πολεμικό Ναυτικό – αν είναι δυνατόν – να φτυαρίζει τον πάγο στην Αττική Οδό», ανέφερε η βουλευτής του ΜεΡΑ25.

«Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Και η κοινωνία ζει αυτές τις πολιτικές, κυριολεκτικά, στο πετσί της – και τις πληρώνει πολύ ακριβά. Εμείς πιστεύουμε ότι η ίδια η κοινωνία, πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Τα συστήματα εξουσίας δεν παράγουν ούτε Σωτήρες, ούτε Ηγέτες. Στην καλύτερη περίπτωση, αν δεν υπήρχαν οι ιδιοτέλειες και τα συμφέροντα, μπορούν να παράγουν μόνο νομείς της εξουσίας και ανεπαρκείς διαχειριστές. Και στο κόμμα μας, το Μέρα25, αυτό θεωρούμε ότι είναι ο λόγος και ο σκοπός της ύπαρξής μας. Η ανατροπή αυτής της κατάστασης», κατέληξε η κ. Σακοράφα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης