Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθούν 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα, ώστε να αρχίσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες, ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου από το Δαμάσι, τον οικισμό του Δήμου Τυρνάβου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο υπουργός βρέθηκε στο χώρο του γηπέδου, όπου διαμένουν σεισμόπληκτοι και συνομίλησε με πολίτες. Σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι οι πληγέντες θα λάβουν άμεση αποζημίωση 600 με 6.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον κ. Πέτσα συνοδεύουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και οι δήμαρχοι Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας και Ελασσόνας Νίκος Γάτσας.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι συνεχίζεται ο σχεδιασμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Υποδομών για τη σταδιακή αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές, οι οποίες επλήγησαν από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις των προηγούμενων ημερών.

Σήμερα, Σάββατο, αναμένονται να φτάσουν από το υπουργείο Υποδομών στις περιοχές Ελασσόνας – Τυρνάβου ένας πρώτος αριθμός 40 τροχόσπιτων, ώστε να βελτιωθεί η μετεγκατάσταση ενός αριθμού ανθρώπων οι οποίοι διαμένουν σε σκηνές. Σταδιακά θα καταφτάσουν νέα τροχόσπιτα και μεγαλύτεροι οικίσκοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης