Την 6η Μαΐου αναφέρει ως πιθανότερη ημερομηνία εκλογών το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμη, ωστόσο η 6η Μαΐου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για τις εκλογές» δήλωσε επί λέξει η πηγή στο πρακτορείο, το οποίο πάντως επισημαίνει ότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την ακριβή ημέρα της κάλπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πιέζει, ώστε οι εκλογές να γίνουν στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου, αλλά το ΠΑΣΟΚ, που «βυθίζεται» στις τελευταίες δημοσκοπήσεις έναντι της ΝΔ, επιμένει ότι η χώρα δεν πρέπει να συρθεί σε εκλογές.

Η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν, πάντως, προειδοποιήσει την Ελλάδα ότι οποιοσδήποτε βγει νικητής θα πρέπει να μείνει προσηλωμένος στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να συνεχίσει η Αθήνα να λαμβάνει βοήθεια, συνεχίζει το πρακτορείο.

Οι δημοσκοπήσεις του περασμένου Σαββάτου έδειξαν ότι το 59,4% των Ελλήνων είναι υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ το 76% επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετές ελληνικές εφημερίδες, μεταξύ τους η συντηρητική «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και η κεντρο-αριστερή εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αναφέρουν την Τρίτη ότι η 6η Μαΐου είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για την εκλογική αναμέτρηση, καταλήγει το άρθρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης