Στην αντίληψη της τέχνης ως εργαλείου και συμβόλου κατά των διακρίσεων και των οπισθοδρομικών προτύπων, «μια αντίληψη την οποία στηρίζει με πράξεις και όχι λόγια, εδώ και 4,5 χρόνια η περιφέρεια Αττικής», αναφέρθηκε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την τελετή λήξης και απονομής των βραβείων του 12ου Outview Film Festival, που πραγματοποιήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Η κ. Δούρου, η οποία συνοδευόταν από την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη, απένειμε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το βραβείο κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιφερειάρχης σε δηλώσεις της χαρακτήρισε το φεστιβάλ, «περισσότερο επίκαιρο από ποτέ». «Γιατί το προσωπικό και η ιδιωτική σφαίρα έχουν αποκτήσει πολιτική σημασία υψηλού συμβολισμού, αντίστασης στην απόπειρα επιστροφής στερεοτύπων του χθες.

Στερεοτύπων που παραπέμπουν σε πατριαρχικά, σεξιστικά, οπισθοδρομικά πρότυπα και ταυτίζονται με την προσπάθεια επιστροφής του φασισμού, απορρίπτουν τα κινήματα κατά των φυλετικών διακρίσεων, σεξιστικά, ομοφοβικά, τρανσφοβικά, χυδαία και ρατσιστικά, «που έχουν το θράσος να αποκτήσουν φωνή» επισήμανε η ίδια. «Πρότυπα», πρόσθεσε «απέναντι στα οποία στέκεται, φύλακας και προστάτης η τέχνη. Η τέχνη που απελευθερώνει, που λέει τα πράγματα με το όνομά τους, η τέχνη που τολμάει, η τέχνη που επιλέγει να μιλήσει για εκείνους που δεν έχουν φωνή, για εκείνους που οι συμβάσεις, οι προκαταλήψεις επιχειρούν να βάλουν στο περιθώριο», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης