Την πολυδιάστατη ψηφιακή πολιτική της Περιφέρειας Αττικής σκιαγραφεί, σε άρθρο της σήμερα στην Kontranews, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι «αποτελεί ένα βασικό βήμα στην καταπολέμηση της διαφθοράς».

Η ίδια παρατηρεί ότι η σημερινή περιφερειακή αρχή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη της διοίκησης έθεσε «το στοίχημα να καταστεί η Περιφέρεια παράγοντας ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, μέσα από έναν διμέτωπο αγώνα» αφενός να καλυφθεί ο χαμένος καιρός σε επίπεδο υποδομών και αφετέρου να δημιουργηθεί ένα «νέο υπόδειγμα άσκησης διοίκησης». «Στο πλαίσιο αυτό εγγράφεται ακριβώς και η ψηφιακή πολιτική της Περιφέρειας», σημειώνει η Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για την «πολιτική που υλοποιεί ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής πολιτικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης, με σύστημα και σοβαρότητα από τον Σεπτέμβριο του 2014, με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς – δύο παθογενειών που έχουν ταυτιστεί με τις πολιτικές του παρελθόντος, εκείνες που κατέστρεψαν τον τόπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

· Με ενέργειες που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, το στοίχημα και η πρόκληση της ψηφιακής πλέον Περιφέρειας Αττικής έχει εισέλθει σε μια πρωτόγνωρη φάση υλοποίησης.

· Προτεραιότητα ήταν να τεθούν στην υπηρεσία των πολιτών, εκείνες οι τεχνολογίες που συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση χρόνιων δυσλειτουργιών, απελευθερώνοντας τις μεγάλες δυνατότητες του αποκεντρωμένου μοντέλου ανάπτυξης με όρους κοινωνικής συνοχής.

· Στην Περιφέρεια Αττικής προχωρήσαμε σε μεγάλα ψηφιακά βήματα, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για την επίτευξη κοινωνικής αλληλεγγύης και βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης και όχι ως εργαλείο ταξικής επικράτησης και αποκλεισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

· Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρέος, και ήδη το κάνει, να θέσει στην υπηρεσία των Δήμων και των πολιτών, εκείνες τις τεχνολογίες που συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση χρόνιων δυσλειτουργιών, απελευθερώνοντας τις μεγάλες δυνατότητες του αποκεντρωμένου μοντέλου ανάπτυξης με όρους κοινωνικής συνοχής.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης