Ευθύνες στην κυβέρνηση για τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας αποδίδει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης και προναγγέλλει ότι «τις επόμενες ημέρες θα καλέσουμε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις στην Βουλή, εάν διαθέτει».

Ο κ. Ραγκούσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει να τραυματίζει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα» και προσθέτει: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρόλαβε να τελειώσει η καραντίνα και η ανασφάλεια των πολιτών είναι πάλι εδώ. Τα μαφιόζικα συμβόλαια θανάτου είναι πάλι εδώ και συγκεκριμένα ήταν χθες το βράδυ στη Βούλα. Τα Εξάρχεια που καίγονται είναι πάλι εδώ. Το μπάχαλο στην Ελληνική Αστυνομία, είναι πάλι εδώ.

Μόλις προχθές, αστυνομικοί της Τροχαίας συνέλαβαν και οδήγησαν στον εισαγγελέα όχι κάποιον εγκληματία, αλλά έναν ακόμη ειδικό φρουρό που αναξιοκρατικά προσέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι έκνομες αστυνομικές αγριότητες, είναι πάλι εδώ. Στα Σεπόλια όπως καταγγέλλεται από πολίτες αλλά και από τον εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ -καθώς και όπως φαίνεται καθαρά σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας- συνέβησαν κατά κυριολεξία απρόκλητες κι έκνομες αστυνομικές αγριότητες που έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα πολιτών».

Τέλος ο κ. Ραγκούσης κατηγορεί την κυβέρνηση πως «ακόμη προσπαθεί να αποφύγει να μας απαντήσει ποιο ήταν το δεύτερο άτομο στο επεισόδιο της Μιχαλακοπούλου και ποιος ήταν ο επίσημος που προσπαθούν να κρύψουν με τα απροσχημάτιστα και ασύστολα ψεύδη τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης