«Επιτελούμε την αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: να βρίσκεται στο πλευρό των πιο ευάλωτων, των πιο αδύναμων, εκείνων που δεν έχουν φωνή» ανέφερε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην τελετή εγκαινίων των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών του δήμου Αγίου Δημητρίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, της δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου και του αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα, Χρήστου Καπάταη. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Αγγελική Λεβέντη και η περιφερειακή σύμβουλος, Μαρία Νερούτσου

Η συγκεκριμένη δομή, κοινωνικού παντοπωλείου, φαρμακείου και παροχής συσσιτίου, προϋπολογισμού 524.160 ευρώ, στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από την υποστήριξη των ομάδων που απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ειδικότερα αποσκοπεί στο να διευκολύνει την πρόσβαση των πιο αδύναμων σε υπηρεσίες πρόνοιας, κοινωνικής φροντίδας και υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εστιάζοντας στη δημιουργία της νέας δομής κοινωνικής αλληλεγγύης, η Ρένα Δούρου σημείωσε: «Βάζουμε, όλοι μαζί, με αίσθηση ευθύνης άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Γιατί με αυτόν τον τρόπο επιτελούμε την αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: να βρίσκεται στο πλευρό των πιο ευάλωτων, των πιο αδύναμων, εκείνων που δεν έχουν φωνή. Να λειτουργεί προάγοντας την κοινωνική συνοχή, χωρίς να αφήνει κανέναν μόνο του στην κρίση».

Υπογράμμισε ότι η δομή αυτή προστίθεται σε ένα ευρύ δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης, «που υφαίνουμε στην Περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους, εδώ και 4.5 χρόνια. Έχει διασφαλισμένη λειτουργία με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής». Η δομή αποτελείται από: 56 Κέντρα Κοινότητας, 82 κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια, 48 κοινωνικά φαρμακεία, 24 κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αναπηρία, 9 Δομές Αστέγων, 8 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. «Δομές που επιχειρούν να καλύψουν συνολικά τις ποικίλες ανάγκες όλων των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων», σημείωσε η Ρ. Δούρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης