Για συκοφάντες που, για τους δικούς τους λόγους, πολιτικούς ή προσωπικούς, επιχειρούν συστηματικά να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, κάνει λόγο σε συνέντευξη της στο Νews247.gr η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκονται δυο έρευνες σε βάρος της, από την εισαγγελία, για τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής και τις πυρκαγιές στο Μάτι.

Για την κλήτευση από την Εισαγγελία για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα, η ίδια σημειώνει: «Θα επαναλάβω καταρχήν αυτό που έχω διαμηνύσει σε όλους τους τόνους: ότι είμαι έτοιμη να συμβάλλω, ανά πάσα στιγμή, από όποια θέση κι αν κληθώ, στο έργο της Δικαιοσύνης. Πιστεύω ότι ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων απαιτεί ο καθένας από τη θεσμική του θέση, χωρίς κανενός είδους πολιτικές ή άλλες ιδιοτέλειες, να συμβάλλει ώστε να μπει τέλος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ατιμωρησίας και ανευθυνότητας. Και είμαι συνεπής σε ό,τι λέω. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε απευθύνθηκα το μοιραίο βράδυ των πλημμυρών του Νοεμβρίου του 2017 στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας – κάτι για το οποίο μάλιστα λοιδορήθηκα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό στην Περιφέρεια Αττικής, σημειώνοντας ότι «η Αττική ήταν αθωράκιστη μπροστά σε πλημμυρικά φαινόμενα», επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις της περιφέρειας, υποστηρίζοντας ότι τα αναγκαία έργα στη Μάνδρα δεν είχαν καμία ωριμότητα

Σε ερώτημα για το πολιτικό της μέλλον, η Περιφερειάρχης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «όπως έχω πει πολλές φορές, οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι προσωπική υπόθεση, αλλά συλλογική», ενώ υποστήριξε πως έχει στοχοποιηθεί από πολιτικούς αντιπάλους: «η στοχοποίηση θεωρείται δεδομένη όταν κάποιος βρίσκεται σε ένα τέτοιο αξίωμα και υπό αυτή την έννοια αναμενόμενη, αποδεκτή και, τολμώ να πω, πρόκληση. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό σε καμία περίπτωση είναι η συκοφάντηση και η παραπληροφόρηση».

Τέλος, υποστήριξε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους, από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική, έσπευσαν να αποδώσουν ευθύνες, να συντάξουν και «κατηγορητήριο» με σκοπό την κατασυκοφάντησή μου»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποκριτικά και χωρίς ίχνος ντροπής, μας κατηγορούν, ανέφερε και πρόσθεσε πως «ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: η αξιωματική αντιπολίτευση, ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων, με τη βοήθεια φιλικών της μέσων, επιχειρεί να δημιουργήσει αυτό που λέμε «κλίμα» σε βάρος της κυβέρνησης, σε βάρος της Περιφέρειας Αττικής, όχι με επιχειρήματα. Αλλά με διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Με ψέματα. Τυμβωρυχώντας».

Πηγή: irafina.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης