Ψήφο ανατροπής, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία «προς το οικονομικό και κοινωνικό χάος με τον αυτόματο πιλότο του μνημονίου», διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Ρόδο.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον λαό να πει το «μεγάλο ναι» στον μετεκλογικό νέο συνασπισμό εξουσίας της Αριστεράς «για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο της χώρας από την κρίση και την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότησή της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, σημείωσε ότι στηρίζεται σε τέσσερα σημεία: καταγγελία δανειακής σύμβασης και μνημονίου, μορατόριουμ πληρωμών, αναδιανομή του πλούτου και τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των κ.κ. Βενιζέλου και Σαμαρά, τονίζοντας πως βρίσκονται αντιμέτωποι με την πραγματική Ελλάδα της «μνημονιακής εξαθλίωσης που δημιούργησαν». Τους κατηγόρησε επίσης ότι «συνυπέγραψαν πρώτα την παράδοση του λαού και του τόπου στους δανειστές, για να θυμηθούν προεκλογικά τα περιθώρια διαπραγμάτευσης που οι ίδιοι έχουν διαγράψει».

«Αν κάτι πρέπει ν’ αλλάξει, δεν είναι η δοσολογία, είναι το ίδιο θανατηφόρο φάρμακο. Αλλά αυτό ο κ. Βενιζέλος έχει δεσμευτεί να το συνεχίσει. Και έχει, επίσης, δεσμευτεί να έχει και συνεργάτη στο έγκλημα τον κ. Σαμαρά» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης