Ψηφίζεται από το Β΄ θερινό τμήμα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014, 15:29
Ψηφίζεται από το Β΄ θερινό τμήμα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Δεκτή έκανε η διάσκεψη των προέδρων το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για κατάθεση και άμεση ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε σήμερα την εισαγωγή και ψήφισή του στις 26 κκαι 27 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, έχει αναλυτικά, ως εξής:

Η επιστολή των Παναγιώτη Ρήγα και Κώστα Τριαντάφυλλου, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως, προς τον Πρόεδρο της Βουλής στις 19 Ιουλίου για άμεση εισαγωγή προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή του Αντιρατσιστικού Νομοσχεδίου απέδωσε καρπούς, δικαιώνοντας την επιμονή του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, λίγες μόλις μέρες μετά την αποστολή της, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε την εισαγωγή του σχεδίου νόμου «Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση – πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)» στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής και τη συζήτησή του στις 26 και 27 Αυγούστου.

Η καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας παραμένει για το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας, καθώς εκτός από διεθνή υποχρέωση της χώρας μας αποτελεί και στοιχείο δημοκρατικού αυτοπροσδιορισμού της.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014, 15:31