Προτροπή στους Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, να μην επιτρέψουν να χαθεί καμία ψήφος και να δώσουν ισχυρή εντολή στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του, στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να χάνει άλλο τον καιρό της», τόνισε μεταξύ άλλων. «Δεν μπορεί να σέρνεται αιχμάλωτη σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες. Δεν μπορεί να παραπαίει ανάμεσα σε αυταπάτες και πειράματα. Πάνω από όλα, όμως, δεν αντέχει ούτε μια μέρα ακυβερνησίας. Δεν αντέχει κενό εξουσίας. Δεν αντέχει νέους κινδύνους εθνικής περιπέτειας. Το εθνικό συμφέρον απαιτεί, όσο ποτέ στο παρελθόν, σταθερότητα και σίγουρα βήματα μπροστά. Και αυτό επιδιώκουμε. Αυτός είναι τώρα ο αγώνας της Νέας Δημοκρατίας. Στις 7 Ιουλίου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τον ίδιο στόχο, που συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: ισχυρή λαϊκή εντολή» πρόσθεσε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε μαζί», είπε «γιατί μας συνδέουν αρχές και αξίες που κουβαλάμε χρόνια, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μας συνδέει η αντίθεση στα άκρα και στις ακρότητες, στον διχασμό, στον λαϊκισμό. Μας συνδέει η προσήλωση στην αλήθεια, στην ευθύνη, στο μέτρο, στην ευπρέπεια, στην εθνική ενότητα, στην κοινωνική ευαισθησία, σε αδιαπραγμάτευτες θέσεις στα εθνικά δίκαια. Μας συνδέουν αγώνες για ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια, καλύτερο μέλλον. Και η κοινή απόφαση να ανάψουμε ξανά τη φλόγα των χαμένων προσδοκιών. Να κάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη, να πετύχουμε στόχους για τη Θεσσαλονίκη».

«Για μας, η Μακεδονία δεν είναι μόνο κάποια στρέμματα γης. Είναι αδιάσπαστη κληρονομιά των Ελλήνων. Είναι κομμάτι της ψυχής μας. Δεν κρύβουμε τη διαφωνία μας στην επιλογή των εταίρων μας να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση: Δεν δεχόμαστε αυθαίρετες διεκδικήσεις σε βάρος των δικαίων μας. Στη Βόρειο Ήπειρο, στο Αιγαίο, στην Κύπρο», ανάφερε ο κ. Καλαφάτης.

Ο υποψήφιος βουλευτής επεσήμανε ότι ήταν, είναι και θα είναι παρών στον αγώνα κατά της ανομίας. «Η στάση μου υπήρξε αιτία για βίαιες επιθέσεις στο γραφείο μου. Δεν θα τους κάνω το χατίρι να σιωπήσω», υπογράμμισε.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης