Πρωτόκολλο συνεργασίας, το οποίο αφορά την παρακολούθηση και διαρκή βελτίωση των διαδικασιών περιβαλλοντική αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων, υπέγραψαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ).

Το πρωτόκολλο υπεγράφη έπειτα από συνάντηση του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου η συνεργασία και οι στόχοι του πρωτοκόλλου να ευοδωθούν, θα υπάρξει συγκρότηση της Μόνιμης Επιτροπής Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, πρόεδρος της οποίας θα είναι η γενική γραμματέας του υπουργείου Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ θα αποτελείται από εννέα μέλη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η συγκεκριμένη επιτροπή θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα υλοποιήσει δράσεις σχετικές με:

• Την παρακολούθηση, μέτρηση και αξιολόγηση της θεσμικής και λειτουργικής ολοκλήρωσης της νομοθεσίας για την περιβαλλοντική αδειοδότηση (με αφετηρία τον νόμο 4014/2011), καθώς και της εφαρμογής της σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.
• Τη διατύπωση εισηγήσεων για ενδεχόμενες σχετικές διορθωτικές ή διευκρινιστικές παρεμβάσεις.
• Την υποστήριξη των δράσεων του ΥΠΕΚΑ για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων κανονιστικών πράξεων και ευρύτερων παρεμβάσεων για τη βελτίωση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης, διαχρονικά.
• Το σχεδιασμό δράσεων εκπαίδευσης και πληροφόρησης για την ενίσχυση της συμμόρφωσης με το νέο θεσμικό πλαίσιο.
• Την καλλιέργεια συναντίληψης και κοινής γλώσσας μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο κ. Μανιάτης τόνισε σε δήλωσή του ότι «με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΚΑ και ΣΕΒ εγγυούμαστε την ουσιαστική και διαρκή συνεργασία μεταξύ δημόσιας διοίκησης, επιχειρήσεων και τοπικών κοινωνιών για τη διασφάλιση των εθνικών στόχων για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης