Πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα πρόκειται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του νέου  Πτωχευτικού Κώδικα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχια, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «εκτρωματικό νομοσχέδιο για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις», κατά τη σημερινή συζήτηση για το νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας έντονα την απουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη σημερινή συζήτηση, κατηγορώντας τον ότι «εδώ και 16 μήνες κυβερνά τη χώρα από το control room ενός καλοταϊσμένου μηχανισμού προπαγάνδας» και ότι «φροντίζει πάντα να αποφεύγει σα το διάολο το λιβάνι την αντιπαράθεση στα κρίσιμα και κυρίως σε όσα δεν υπάρχουν από τη πλευρά του ουσιαστικά επιχειρήματα». «Φροντίζει πάντα, ο αόρατος αρχισυντάκτης της ενημέρωσης να αλλάζει θέμα στα γρήγορα, όπου δε τον παίρνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την έξαρση της πανδημίας αναφέρθηκε στα πάνω από 800 κρούσματα και πάνω από 500 νεκρούς, την ώρα που, όπως είπε, βρίσκονται «τα δημόσια νοσοκομεία σε υψηλή πίεση ξανά, γιατί εν τω μεταξύ δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη μόνιμου προσωπικού».

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, υποστηρίζοντας ότι ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί τους “ανεύθυνους νέους” ακόμα και τους “ανεύθυνους αντιφασίστες”, «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, με γελοία επιχειρήματα, είπε ότι στα λεωφορεία και στους συρμούς του μετρό δεν υπάρχει κίνδυνος της δημόσιας υγείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κολλάει μόνο εκεί όπου την ευθύνη έχουν οι πολίτες. Όπου έχει την ευθύνη η Πολιτεία δε κολλάει», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης