Στο Παρίσι μεταβαίνει ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης προκειμένου να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής στο GovTech Summit 2019, το οποίο θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Ο τομέας του GovTech είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους στον χώρο της ψηφιακής οικονομίας συνολικά, με την αξία του σήμερα να υπολογίζεται στα 400 δισ. δολάρια. Το GovTech Summit είναι το ετήσιο φόρουμ κατά τη διάρκεια του οποίου κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί και νεοφυείς επιχειρήσεις ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τη σύγχρονη διακυβέρνηση και τους τρόπους που αυτή μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν μεταξύ άλλων η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς, η Πρόεδρος της Εσθονίας Κέρστι Κάλιουλαϊντ, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, η σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών για τις ψηφιακές πόλεις και τα ψηφιακά δικαιώματα Φραντσέσκα Φρία, ο υπουργός Επικρατείας της Βρετανίας για θέματα Υγείας Μάθιους Χάνκοκ, ο υπουργός Επικρατείας για την Ψηφιακή Πολιτική της Γαλλίας Σεντρίκ Ο, ο υπουργός Ψηφιοποίησης της Νορβηγίας Νικολάους Άστρουπ, η γενική διευθύντρια Πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γκέρτρουντ Ίνγκεσταντ και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Mιρσέα Γκεονά.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Παρίσι ο κ. Πιερρακάκης θα έχει την Παρασκευή σειρά επαφών στην έδρα του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης). Ειδικότερα, στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία θα εξεταστούν οι εξελίξεις στα θέματα απλούστευσης διαδικασιών και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. Θα συζητηθεί επίσης το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Οργανισμού με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών σχετικά με τα παραπάνω ζητήματα. Στις συναντήσεις στον ΟΟΣΑ ο υπουργός θα συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης