«Προς το συμφέρον των ενστόλων η ρύθμιση για τα Ταμεία τους»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014, 17:35
«Προς το συμφέρον των ενστόλων η ρύθμιση για τα Ταμεία τους»
Η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία των ενστόλων είναι προς το συμφέρον τους, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στους εκπροσώπους των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών οι οποίοι αντιδρούν και στη βελτιωτική τροποποίηση, που δίνει τη δυνατότητα μετατροπής του επικουρικού τους ταμείου σε επαγγελματικό.

«Μετά την ψήφιση αυτού του νόμου δεν θα υπάρχει πια ασφαλιστικό και επικουρικό ταμείο το οποίο να μη διαπερνά η βασική αρχή του νοικοκυρέματος και της αλληλεγγύης» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Απευθύνοντας το ερώτημα, «αν υπάρχει κάποιος στη Βουλή που να λέει ότι αυτό δεν είναι δίκαιο και σωστό», σημείωσε πως δεν μπορεί κανείς να συγκρουστεί με την πραγματικότητα και την αλήθεια.

«Αυτό έχει πλέον εφαρμοστεί σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κι αυτό που κάνουμε τώρα είναι προς το συμφέρον των ενστόλων, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος» τόνισε.

Όσον αφορά στη «ρήτρα αξιόμαχου», ο κ. Βρούτσης είπε ότι συμβολίζει και εκφράζει τον σεβασμό και την αναγνώριση του έργου και της συνεισφοράς στην πατρίδα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «αυτό θα αποτυπωθεί στην υπουργική απόφαση μέσα από μια διαδικασία η οποία σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου θα εξομαλύνει την όποια προσαρμογή».

Εξήγησε, δε, ότι αυτό ισχύει για όσους από δω και πέρα θα υποβάλλουν αίτηση κι όχι για αυτούς που έχουν υποβάλει ήδη.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους - μετά το τέλος της συνεδρίασης - ο κ. Βρούτσης έγινε πιο επεξηγηματικός λέγοντας πως η τυχόν μείωση των εφάπαξ θα γίνει με ήπιο τρόπο, σε βάθος χρόνου, ενώ δεν θα υπάρξει καμία μείωση - «ούτε σεντς», ανέφερε χαρακτηριστικά - για τα μη ελλειμματικά ταμεία.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας καταφέρθηκε εναντίον της Αριστεράς -και της «δημιουργικής Αριστεράς», όπως είπε, μιλώντας για τη ΔΗΜΑΡ- λέγοντας πως δεν κατανοεί το όψιμο αυτό ενδιαφέρον για τους ενστόλους.

«Θα έπρεπε να τα βλέπει αυτά με πολύ θετικό τρόπο και να κάνει κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν τα έκανε εδώ και καιρό. Αυτή θα έπρεπε να είναι η αντίληψη μιας σύγχρονης Αριστεράς κι όχι η παλιά αντίληψη που κλείνει το μάτι για πελατειακούς λόγους λέγοντας "αποσύρετε το άρθρο του νοικοκυρέματος και της αλληλεγγύης" σημείωσε και απηύθυνε το ερώτημα: «Εγγυάστε ότι θα δώσετε σύνταξη στον νέο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού και στον νέο αστυνομικό;».

Αφού καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ακατάσχετη παροχολογία και κινδυνολογία, και τον κάλεσε να σταματήσει να πετάει λευκή πετσέτα, διαβεβαίωσε, για ακόμη μία φορά, ότι οι συντάξεις των Ελλήνων είναι διασφαλισμένες και δεν θα υπάρξει αλλαγή στα όρια ηλικίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014, 17:35