Προκλητική παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική της χώρας, χαρακτήρισε πρόσφατες δηλώσεις στο αμερικανικό δίκτυο CBS της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη, από την Κέρκυρα, όπου βρίσκεται

«Η κυρία Λαγκάρντ ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Έκανε υποδείξεις στον ελληνικό λαό για το ποια κόμματα θα πρέπει να ψηφιστούν. Αυτό αντιβαίνει τις αρχές δεοντολογίας των Διεθνών Οργανισμών, οι οποίοι έχουν σαφείς κανονισμούς ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά των κρατών μελών», είπε η κ. Κατσέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» υποστήριξε ότι ευθύνες για τη στάση της κ. Λαγκάρντ έχουν «οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς και άλλοι, οι οποίοι υπέκυψαν σε επιταγές, ενώ έπρεπε να είχαν διαπραγματευτεί μία διαφορετική πορεία για τον τόπο».

Η κ. Κατσέλη επανέλαβε ότι «οι δεσμεύσεις του μνημονίου οδηγούν την χώρα σε αδιέξοδο και πρέπει να ανατραπούν». Είναι, είπε, «επιλογές που οδηγούν την οικονομία σε βαθιά ύφεση, σε μειωμένα έσοδα στον προϋπολογισμό, σε αποκλείσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους και τελικά σε αδυναμία πληρωμής οφειλών».

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης