Οι καταγγελίες για εμπλοκή του Νίκου Γεωργιάδη, νυν στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε υπόθεση παιδεραστίας στη Μολδαβία μπαίνουν στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σχετικά με όσα αναφέρονται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Hot Doc, στο οποίο γίνεται λόγος στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο πρώην βουλευτής συνελήφθη στη Μολδαβία για παιδεραστία ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, επιδεικνύοντας το διπλωματικό του διαβατήριο, καθώς εκείνο το διάστημα υπηρετούσε σε υπηρεσίες του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα εκτελούσε χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών της Μολδαβίας.

Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης ήταν άμεση αφού σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, η παιδεραστία συμπεριλαμβάνεται στις πράξεις που μπορούν να διερευνηθούν στη χώρα μας εφόσον τελέστηκαν από ημεδαπό στην αλλοδαπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αποσταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τη Μολδαβία προκειμένου να αποσταλούν στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές στοιχεία που αφορούν την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Γεωργιάδης δήλωσε για την υπόθεση:

«Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης