Ζougla Newsroom
Αργά το απόγευμα της Τρίτης 16 Οκτωβρίου τα τηλέφωνα στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία πήραν φωτιά.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, έπειτα από την πρωτοφανή σύγκρουσή του με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είχε αποχωρήσει από τη Βουλή πριν από τη λήξη της συνεδρίασης. Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό πως θα κατευθυνόταν στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν. Επί της ουσίας, επρόκειτο για προγραμματισμένο ανεπίσημο ραντεβού του υπουργού Εξωτερικών με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου ο τελευταίος να ενημερωθεί για τις κινήσεις της Άγκυρας εντός, εκτός και επί τα αυτά της κυπριακής ΑΟΖ.
Τελικά, όπως καταδεικνύουν οι διαρροές στα ΜΜΕ καθώς και τα σχόλια που τις συνόδευαν, το κέντρο διασποράς των διαφόρων πληροφοριών εντοπίστηκε στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας.
Οι διαρροές αυτές άρχισαν από τη στιγμή που ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε από το Υπουργικό Συμβούλιο, προφανώς χολωμένος. Εξερχόμενος, δε, από την αίθουσα απάντησε μονολεκτικά στο ερώτημα των δημοσιογράφων που ήθελαν να πληροφορηθούν το τι συνέβη. «Δεν ξέρω» απάντησε ο Νίκος Κοτζιάς.
Στη συνέχεια «διέρρευσαν» οι διάλογοι μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου. Όχι το σύνολο του διαλόγου αλλά επιλεκτικές στιγμές του διαλόγου.
Την Τετάρτη το πρωί ο Νικήτας Κακλαμάνης ευρισκόμενος σε τηλεοπτικό πάνελ ισχυρίστηκε πως κατά πληροφορίες που διαθέτει ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά για κακή διαχείριση μυστικών δημόσιων κονδυλίων του ΥΠΕΞ.
Λίγο αργότερα κυκλοφόρησε έντονα η φήμη πως υπάρχει το ενδεχόμενο ο Νίκος Κοτζιάς να υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, θεωρώντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον κάλυψε κατά τη σύγκρουσή του με τον Πάνο Καμμένο.
Πηγές του zougla.gr στο κυβερνών κόμμα και στην κυβέρνηση επεσήμαιναν πως, με δεδομένο το παρελθόν του υπουργού Εξωτερικών τόσο με τις κυβερνήσεις Σημίτη όσο και με εκείνην του Γιώργου Παπανδρέου, θεωρείται βέβαιο πως ο Νίκος Κοτζιάς επιχειρεί να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για μία «ηρωική έξοδο» από το παρόν κυβερνητικό σχήμα χωρίς απώλειες και κυρίως χωρίς συνέπειες.

«Αν υφίσταται ζήτημα παραίτησης, τότε είναι σίγουρο πως ο Νίκος Κοτζιάς διαπραγματεύεται» κατέληξαν οι παραπάνω πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης