Προθεσμία, δια των δικηγόρων του, για τις 3 Ιουνίου, ζήτησε και πήρε από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας  Μάριος Σαλμάς προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων που φέρονται ζημίωσαν χιλιάδες ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μετά το «πράσινο φως» της Βουλής για την άρση του βουλευτικής του ασυλίας, ο κ. Σαλμάς κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου από τους εισαγγελείς  «για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κλήση του κ. Σαλμά αφορά δύο συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ  για αρθροσκοπήσεις και 503 παράτυπα παραστατικά, χωρίς υπογραφή του ασφαλισμένου ή τη σφραγίδα του διαγνωστικού κέντρου όπου διενεργούνταν.  Μέτοχοι δε του διαγνωστικού κέντρου, σύμφωνα με το διαβιβαστικό στη Βουλή, φέρονται να ήταν στενά συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού ο οποίος ως ορθοπεδικούς συνταγογραφούσε τις αρθοσκοπήσεις.

Ο ίδιος ο κ. Σαλμάς πάντως αρνείται όσα του αποδίδονται, μιλώντας για σκευωρία. Αυτό εξάλλου προτίθεται να υποστηρίξει και στο υπόμνημα το οποίο προτίθεται να καταθέσει, ισχυριζόμενος πως σε καμία περίπτωση δεν ζημιώθηκε ο ΕΟΠΥΥ ενώ τα επίμαχα παραπεμπτικά εγκρίθηκαν και πληρώθηκαν από τον ΕΟΠΠΥ, επί  κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ,  την περίοδο 2015-2016. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης