«Πράξεις όπως η απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες», ήταν τα λόγια της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, αναφερόμενη στην εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας, προοιωνίζοντας με αυτόν τον τρόπο, πιθανότατα, την απέλαση Ελλήνων διπλωματών από τη Μόσχα.

Δεδομένης της σκληρής γλώσσας που χρησιμοποίησε η Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Ρωσία να προχωρήσει ακόμα και σε άλλα μέτρα, όπως η εφαρμογή κάποιων κυρώσεων για τη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θεωρούμε ότι οι Έλληνες θα έπρεπε να επικοινωνούν με τους Ρώσους εταίρους τους και να μην παρασύρονται από βρώμικες προβοκάτσιες, όπως δυστυχώς έπραξε η Αθήνα. Δυστυχώς, μιλάμε για πολιτική. Τέτοιες πράξεις δεν μένουν χωρίς συνέπειες και δεν εξαφανίζονται χωρίς ίχνη. Φυσικά, όλα αυτά δυσχεραίνουν τις διμερείς σχέσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά η ρωσίδα εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε σε ακόμη δύο να εισέλθουν στη χώρα, λόγω «παράνομων δράσεων που απειλούν την ελληνική εθνική ασφάλεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης