«H κυβέρνηση κατέθεσε έναν καθαρά προεκλογικό προϋπολογισμό. Η μοναδική επιδίωξη του κ.Τσίπρα είναι να κερδίσει εκλογικό ακροατήριο και αυτή την επιδίωξη υπηρετούν οι επιλογές του» σχολίασε το Ποτάμι για τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι «η αναίρεση του μέτρου μείωσης των συντάξεων που οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχαν ψηφίσει ως συνέπεια των τυχοδιωκτικών επιλογών τους, δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς. Όπως δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς και για τα υπερπλεονάσματα που προκύπτουν από τη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών, την αντιαναπτυξιακή περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και την μη πληρωμή οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη το Ποτάμι σημειώνει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί τα σήματα κινδύνου που έρχονται από παντού. Οι άνεργοι που βρίσκονται στις λίστες του ΟΑΕΔ, έφθασαν τους 1.012.264 έναντι 947.907 ένα χρόνο πριν. Ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του προβλέπει αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης 2,2% για το 2019, από 2,5% που εκτιμά η ελληνική κυβέρνηση και ακόμη χαμηλότερους στο 2,1% για το 2020». Επισημαίνει δε ότι κι αυτή η ανάπτυξη είναι εύθραυστη λόγω των αβέβαιων επενδύσεων».

Καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η αναταραχή λοιπόν αυξάνεται αντί να μειώνεται. Η Ελλάδα παραμένει εκτός αγορών, οι ξένοι επενδυτές ξεπουλούν ελληνικές μετοχές, τα χρέη των πολιτών μεγαλώνουν. Οι υπουργοί και μέσω του προϋπολογισμού θα έπρεπε να απαντούν σε όλα αυτά τα ξεχωριστά αλλά τελικά αλληλένδετα προβλήματα. Δυστυχώς όμως το μυαλό τους είναι μόνο στις εκλογές. Το μέλλον της χώρας, τους είναι αδιάφορο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης