Για πολιτική σαμποτάζ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του Mega, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι «η ΝΔ σκίζει σήμερα τα ιμάτιά της για αντικοινωνικά μέτρα» στο πλαίσιο ενός «νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού, τύπου Μητσοτάκη» -πρακτική που υιοθετούν και οι «δορυφόροι» ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πολιτικής διεύρυνσης της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν οι όροι για κάτι τέτοιο, διερωτώμενος:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να βάλει ποιους; Ποιες δυνάμεις θα μπορούσαν σήμερα να συμμετάσχουν; Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αρνείται να κάνει μια στοιχειώδη αυτοκριτική; Το ΠΑΣΟΚ το οποίο αυτήν τη στιγμή χαρακτηρίζεται από τεράστιες αντιφάσεις, δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις όποιες θετικές αναζητήσεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και υμνεί στο όνομα της ακραίας πολιτικής που εφάρμοσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα; Πού έχει ονόματα – βαρίδια στο εσωτερικό του;».

Όσον αφορά στο Ποτάμι, είπε ότι «πρόκειται για ένα άμορφο πράγμα, το οποίο τα έχει όλα σε συσκευασία του ενός».

Στο πεδίο της Οικονομίας, ο κ. Σκουρλέτης αναγνώρισε ότι «τα μέτρα δεν είναι εύκολα», επισημαίνοντας όμως ότι «είναι πιο ήπια από αυτά που είχαν υποστεί οι εργαζόμενοι και τα μεσαία στρώματα με τα δύο προηγούμενα μνημόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα μέτρα του νομοσχεδίου-σκούπα, το οποίο θα ψηφιστεί πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής έμμεσου φόρου στο πετρέλαιο κίνησης, προκειμένου «να επιτευχθεί ο συνολικός στόχος».

Σχετικά με τον… κόφτη των δαπανών, ο κ. Σκουρλέτης υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής στάσης στη διαπραγμάτευση, υποστηρίζοντας:

«Επιμείναμε να μην ψηφιστούν συγκεκριμένα μέτρα για να έχει λόγο η ελληνική κυβέρνηση. Δεν θα χρειαστεί η ενεργοποίηση του μηχανισμού, με βάση τα οικονομικά στοιχεία που ήδη υπάρχουν».

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος εξέφρασε τη θέση ότι «το δημοψήφισμα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επόμενη φάση (των συζητήσεων με τους δανειστές)», κάνοντας λόγο για «ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης