Νέο μέτωπο μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε, με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με εργαζόμενους στην ΕΥΠ.

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε τις θέσεις του για τη θεσμική αναδιοργάνωση της ΕΥΠ, με σκοπό οι υπηρεσίες της να τεθούν υπό πλήρη διαφάνεια και κοινοβουλευτικό έλεγχο, προκειμένου να προασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, όπως είπε στην Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΠ κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, επίσης, ότι αυτός ο νευραλγικός τομέας της πολιτείας πρέπει να πάψει να αξιοποιείται για μικροκομματικά συμφέροντα της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας.

Από την πλευρά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την ΟΜΕ – ΕΥΠ, ανέφερε ότι «παραμονή των συνδικαλιστικών εκλογών στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ο κ. Τσίπρας μοίρασε ξανά υποσχέσεις και εξυπηρέτησε δικά του μικροκομματικά συμφέροντα, πατώντας πάνω σ’ αυτή τη νευραλγική για τα εθνικά συμφέροντα υπηρεσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Βούλτεψη πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας «ανέπτυξε σήμερα το «όραμά» του για την ΕΥΠ. Επανέλαβε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που συστηματικά αμφισβητεί τη δημοκρατική νομιμοποίηση της Υπηρεσίας, υποσχόμενος ότι θα την… εκδημοκρατίσει. Η άποψή τους γνωστή και διακηρυγμένη: «Πρέπει να απαγορευτεί η παρουσία μυστικών αστυνομικών σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια». Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε τον αντιεξουσιαστικό ΣΥΡΙΖΑ να καθοδηγεί την ΕΥΠ μεταξύ των κουκουλοφόρων.

Ευτυχώς, αυτό είναι ένα… αστυνομικό μυθιστόρημα που δεν θα δούμε ποτέ. Παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού, ένα ακόμη πολύ επικίνδυνο κεφάλαιο της κρυφής ατζέντας Τσίπρα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης