Ο προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού εξαπολύοντας πυρά κατά του Πρωθυπουργού και τόνισε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

«Νιώθω- όπως και όλοι οι Έλληνες νιώθουν – ότι ο κ. Τσίπρας αναπαύεται πάνω στο αλαζονικό του συννεφάκι και θεωρεί πως είναι πρωθυπουργός. Έχει την ψευδαίσθηση ότι κυβερνά και ότι ο ρόλος του είναι ιστορικός. Θεωρεί ότι η μοίρα τον διάλεξε να φέρεις εις πέρας μια εθνική αποστολή. Δυστυχώς όμως για αυτόν η πραγματικότητα είναι διαφορετική» είπε και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λυπάμαι που θα σας ξυπνήσω και θα σας χαλάσω το όνειρο αλλά θα πρέπει να ζητήσω να ανατρέξουμε ένα χρόνο πίσω τότε που ήσασταν κομμουνιστής και συζητούσαμε τον προϋπολογισμό του 2015. Τέτοιες μέρες πέρυσι ο πρωθυπουργός συνέχιζε την πολιτική απάτη που ήδη είχε στήσει. Βεβαίωνε ότι θα εφαρμόσει το δήθεν πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους. Κύριε Τσίπρα γιατί δεν καταργήσατε με ένα νόμο το μνημόνιο, μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με την φίλη σας την Αγγέλα;».

«Τέτοιο καιρό πέρυσι ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του μοίραζαν περίπου 20 δισ. ευρώ, υπόσχονταν στους πάντες τα πάντα. Πέρυσι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε την λέξη συναίνεση και έβαζε πάνω απ’ όλα την βουλιμία του για εξουσία. Την συναίνεση την θυμήθηκε τώρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με την αδιέξοδη πολιτική του και τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε μόνος του, τόνισε και κάνοντας συνολικά απολογισμό είπε ότι ο κ. Τσίπρας έφερε την χώρα στο χείλος του γκρεμού και οδηγεί την χώρα σε ξέρα».

«Η Ν.Δ. ως σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική δύναμη έχει δικαιωθεί ιστορικά για τις επιλογές της. Είναι η παράταξη που αψηφούσε το πολιτικό κόστος για το καλό της χώρας. Η Ν.Δ. έχει δικαιωθεί από την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε τη χώρα στην Ε.Ε.» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.
«Κατηγορήσατε τη Ν.Δ. κι εμένα προσωπικά για λαϊκισμό και ανευθυνότητα όμως το καλοκαίρι η Ν.Δ. έδωσε οξυγόνο στην κυβέρνησή σας», τόνισε ο προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι «αποκαλύπτει την πολιτική απάτη που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύει την ασυνέπεια και τη αναξιοπιστία του και αποδεικνύει τις κάλπικές και ψεύτικες υποσχέσεις, προπάντων για τις συντάξεις».

«Ο προϋπολογισμός αυτός αποκαλύπτει την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, γκρεμίζει τους μύθους της Αριστέράς. Δεν είναι ρεαλιστικός, δεν βγαίνει, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, δεν γίνεται να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους, είναι κοινωνικά άδικος, καταδικασμένος να αποτύχει. Το σχέδιο του προϋπολογισμού δείχνει ότι το 2016 θα είναι πολύ χειρότερο από το 2015 και ότι με κυβέρνηση αριστεράς θα λέμε κάθε πέρυσι και καλύτερα» τόνισε και καταλήγοντας είπε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε επίσης: Ψηφίζουν για νέα μέτρα ύψους 5,7 δις

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης