Στη συζήτηση επί του ν/σ για τα αναδρομικά στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά της ΝΔ.
«Στην πρώτη συμβολική συνεδρίαση της ψηφοφορίας, μιλάμε για νομοθετικές παρεμβάσεις στις οποίες έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε κι ακριβώς διότι βγήκαμε από τα μνημόνια», είπε ο πρωθυπουργός.
«Θα είχα την αίσθηση ότι σήμερα, καλύτερα να ψηφίσετε θετικά. Εμ κουτσουρέψατε τους μισθούς, εμ δεν συμβαδίζετε με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Στο σπίτι του κρεμασμένου, λένε, ότι δεν μιλάνε για σκοινί. Δεν αφορά τη συγκεκριμένη παρέμβαση που κάνουμε σήμερα, αφορά το συνολικότερο έλλειμμα αφηγήματος, στο οποίο έχετε περιέλθει. Γιατί έχετε κάνει μια επιλογή την τελευταία στιγμή, εδώ και τρία χρόνια ζητάτε εκλογές», πρόσθεσε.
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι : «Το πολιτικό σας αφήγημα στερείται στρατηγικής γιατί το να αντιδικείς να θεωρείς τα πάντα ότι σε αυτή τη χώρα, το να χρεώνεις τα πάντα στους πολιτικούς αντιπάλους είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να έχεις όραμα και σχέδιο γι’ αυτή τη χώρα», συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια, επισήμανε: «Ξεκινά μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων που σηματοδοτούν την ανάκαμψη της οικονομίας και την καθαρή έξοδος από τα μνημόνια. Βεβαίως, αυτό το γεγονός σηματοδοτεί τις δυνατότητες που έχει η χώρα να περάσει σε μια νέα εποχή. Δεν σας κατηγορούμε ότι δεν θέλατε να συμμορφωθείτε, δεν υπάρχει καμιά νομική υποχρέωση των κυβερνήσεων να συμμορφωθούν στις δικαστικές αποφάσεις, είναι μια ηθική υποχρέωση».
«Αλλά, η απόφαση του ΣτΕ δεν δημιουργεί κάποια νομική υποχρέωση. Η ηθική υποχρέωση είναι να αποκαταστήσουμε τις πληγές και τις ανομίες που εσείς δημιουργήσατε», τόνισε.
«Φέρατε περικοπές στις συντάξεις 14 φορές, αλλά εμείς καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από την οικονομική κρίση. Για τρεις συνεχόμενες χρονιές μπορέσαμε να δώσουμε κοινωνικό μέρισμα σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Αυτά τα τρία χρόνια καταφέραμε να ξαναστήσουμε την οικονομία της χώρας, σταματήσαμε την διαφθορά, τη φοροασυλία, την φοροαποφυγή», πρόσθεσε.

«Βεβαίως, το ερώτημα το κρίσιμο είναι τι θα κάνετε από εδώ και στο εξής χωρίς το αφήγημα της καταστροφολογίας. Κάποιοι από εσάς θα προχωρήσουν στην παραδοξολογία. Όπως και ο κ. Βορίδης, θα πρότεινα να πάρει εκπομπή στην τηλεόραση όπως και ο κ. Γεωργιάδης που μιλάει για τα Νεφελείμ. Γίνεστε γραφικοί και σας βλέπει ο ελληνικός λαός και σας κρίνει», κατέληξε ο Α. Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης