Δεν θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πηγές του Μαξίμου, εν όψει των πρόωρων εκλογών, που προανήγγειλε την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας.  Όπως επίσης διευκρινίζουν σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, «κατά συνταγματικό έθιμο αλλάζει ο υπουργός Εσωτερικών». 

«Πάμε σε πρόωρες εκλογές» εξηγούν οι ίδιες πηγές και επισημαίνουν, «μια φόρα μόνο ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής. Τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη διάλυση, και απαγορευόταν να διαλυθεί με πρόταση της κυβέρνησης η Βουλή. Ο μόνος τρόπος τότε να πάμε σε εκλογές ήταν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, το βράδυ της Κυριακής και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για σοβαρό εθνικό λόγο, ενώ παράλληλα σημειώνουν πως ήδη έχει ετοιμαστεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνεται πως επικοινώνησαν τηλεφωνικά το βράδυ της Κυριακής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης