Την αισιοδοξία του ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα διατεθεί πολύ σύντομα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα θα είναι διαθέσιμο από το τέλος του έτους ή τις αρχές του επόμενου εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στα μέσα επόμενου χρόνου θα έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού με τα 25 εκατ. εμβόλια που έχουν προαγοραστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμπλήρωσε πως οι εταιρείες που διαθέτουν το εμβόλιο είναι περισσότερες από μία και αυτό, όπως είπε, «μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους».

«Μέχρι το τέλος του δευτέρου τριμήνου του 2021 θα έχουμε τη δυνατότητα με τα 25 εκατομμύρια εμβόλια, που έχουμε ήδη προαγοράσει, να εμβολιάσουμε το σύνολο του πληθυσμού» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα εμβόλια θα είναι δωρεάν και θα ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό με προτεραιοποίηση το υγειονομικό προσωπικό και τους πιο ευάλωτους και σιγά σιγά θα επεκταθούμε στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Η κατεύθυνση θα είναι φυσικά να κάνει το εμβόλιο όποιος θέλει. Αν χρειαστεί να έχουμε κάτι πιο αυστηρό, θα το δούμε. Χρειάζεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να εμβολιαστεί προκειμένου να αποκτηθεί η ανοσία που χρειάζεται στην κοινότητα και να μην έχουμε προβλήματα. Πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω, αλλά η ίδια η εμπειρία αυτών των μηνών θα πείσει τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο και θα το κάνουν. Ένα ασφαλές εμβόλιο με υψηλή αποτελεσματικότητα και δωρεάν, όπως έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης