«Με τη σημερινή απόφαση, η θυσία του Παύλου Φύσσα καθίσταται σωτήρια για τον τόπο, για τη Δημοκρατία. Δεν έχουμε τελειώσει, όμως, με το μίσος, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, όσο κι αν πολίτες και Δικαιοσύνη έδειξαν το δρόμο», αναφέρει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αφήσει πίσω του όσα πλαισίωσαν την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και την εκτόξευσαν μέχρι τη Βουλή και την Ευρωβουλή – από το δημοσιογραφικό lifestyle, μέχρι την πολιτική ανοχή στην επιχειρηματολογία ή τη δράση τους. Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα αν είχαμε αντιδράσει έγκαιρα, στις πρώτες βιαιοπραγίες, με όλη τη δύναμη της συντεταγμένης πολιτείας και του νόμου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας αυτός θα δοθεί και στην Ευρώπη, καταρχάς ενάντια στα απομεινάρια της οργάνωσης, αλλα και ενάντια στο νέο πρόσωπο του φασισμού, τους αυταρχικούς ηγέτες που νομοθετούν ενάντια σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ΛΟΑΤΚΙ, γυναίκες, πρόσφυγες και άλλους.

Κι αυτές είναι μάχες θα συνεχίσουν να δίνονται με το λαό που βγήκε σήμερα στο δρόμο ζητώντας δικαιοσύνη, το λαό που ψηφίζει, το λαό που οργανώνεται, συμμετέχει και δρα για το κοινωνικό καλό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης