Στο Κέντρο Υγείας του Νέου Κόσμου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (3/04) ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Ο Ν. Ηλιόπουλος και ο Α. Ξανθός συνομίλησαν τόσο με τους εργαζόμενους στις δύο δομές Υγείας που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας, όσο και με πολίτες που βρίσκονταν εκεί.

Το Κέντρο Υγείας Νέου Κόσμου αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικών επιλογών και πως αυτές έχουν συνέπειες στις γειτονιές αλλά και τις ζωές των ανθρώπων, καθώς η εικόνα του ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη το 2014. Σήμερα, όντας πλήρως αναβαθμισμένο, με νέο ιατρικό προσωπικό και με τεχνολογικό εξοπλισμό εξυπηρετεί άμεσα χιλιάδες κατοίκους της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από πλευράς του, ο Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι «προτεραιότητα για εμάς αποτελεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες όλων των κατοίκων της πόλης», ενώ εξήγησε ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου «απαιτείται η ”διασύνδεση” και η αποτελεσματική συνεργασία των δημοτικών ιατρείων με τα Κέντρα Υγείας και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ)».

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι «η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ είναι σε εξέλιξη και αναπτύσσονται συνεχώς νέες δομές. Ήδη είναι σε λειτουργία 124 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στις οποίες, από την έναρξη της λειτουργίας τους, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 900.000 δωρεάν επισκέψεις καθώς και εμβολιασμοί και δράσεις πρόληψης- αγωγής υγείας σε τοπικό επίπεδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης