Την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την τρίτη μέρα της παρουσίας της στον ακριτικό Έβρο.

Στην Ορεστιάδα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βασίλειο Μαυρίδη και από το δημαρχείο περπάτησε στην κεντρική πλατεία, ανταλλάσοντας χαιρετισμό με πολίτες, μέχρι το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί ξεναγήθηκε και πριν αναχωρήσει έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: “Η διατήρηση της μνήμης είναι ανάγκη για να προχωρήσουμε στο μέλλον. Η παράδοση, η ιστορία της Νέας Ορεστιάδας με τη βαριά ιστορία και το πονεμένο παρελθόν της διατηρείται με εντυπωσιακό τρόπο χάρις στην προσπάθεια του κ. Πασχάλη Μαυρίδη και των συνεργατών του, με εθελοντική κυρίως προσφορά. Εξαιρετικό το Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας, πολύτιμο για τη συλλογική μνήμη και ιδίως για τις νεώτερες γενιές. Καλή συνέχεια”.

Στη διαδρομή προς το στρατιωτικό Φυλάκιο και τον Φράχτη ο ηγούμενος της Μονής Αγίας Παρασκευής και μέλη του Συλλόγου Γυναικών Νέας Βύσσας την υποδέχθηκαν, στην άκρη του δρόμου, και της πρόσφεραν λουλούδια και τοπικά προϊόντα.

Στο Διδυμότειχο συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό και τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου. Στο Σουφλί συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μουσείο Μετάξης (του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς) και το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Τσιακίρη. Κατά την ξενάγηση της στα δυο Μουσεία η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στη σημασία του μεταξιού, που αποτελεί σημείο αναφοράς, λέγοντας ότι είναι ευλογία για το Σουφλί.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με γυναίκες της τοπικής κοινωνίας, χριστιανές και μουσουλμάνες, και συζήτησαν για τα θέματα που τις απασχολούν. Η κα Σακελλαροπούλου περπάτησε στον κεντρικό Δρόμο του Σουφλίου και αρκετοί κάτοικοι έσπευσαν να τη χαιρετίσουν από απόσταση, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά που ήθελαν να τη δουν και να την καλωσορίσουν.

Η Πρόεδρος τα πλησίασε, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία της στον Έβρο με την επίσκεψη και ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης