Τετραήμερη περιοδεία σε χώρες των δυτικών Βαλκανίων ξεκινάει από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Κοτζιά είναι το Κόσσοβο, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ίσα Μουστάφα, στις 16:30 (ώρα Ελλάδας) και τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών, Χασίμ Θάτσι, μία ώρα αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επόμενος σταθμός θα είναι η Αλβανία, όπου θα έχει σειρά επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, καθώς και με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας. Ειδικότερα, κατά την παραμονή του στα Τίρανα, αύριο, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, τον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, τον υπουργό Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι, τον πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Λουλεζίμ Μπάσα.

O υπουργός Εξωτερικών θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στα δυτικά Βαλκάνια με την επίσκεψή του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Την Πέμπτη θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στο Σεράγεβο με τον Βόσνιο συμπρόεδρο, Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς και τον πρωθυπουργό, Φαντίλ Νόβαλιτς. Την Παρασκευή, ημέρα επιστροφής του στην Αθήνα, θα συναντηθεί με τον Βόσνιο ομόλογό του, Ίγκορ Τσρνάντακ, καθώς και με τους συμπροέδρους της Ομοσπονδίας, τον Σέρβο Μλάντεν Ίβανιτς και τον Κροάτη Ντράγκαν Κόβιτς.

Με αυτή την περιοδεία, ο κ. Κοτζιάς ολοκληρώνει τις επισκέψεις του στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης