Συνομιλίες με τον Αζέρο ομόλογό του Ελμάρ Μαμαντιάροφ θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν. Οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Την Τετάρτη ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας, Ιλχάμ Αλίγιεφ, αλλά και από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ογκτάι Ασάντοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στο Άμστερνταμ, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη εξαμηνιαία συνάντηση «Gymnich» των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο.

Την πρώτη ημέρα θα συζητηθούν η παγκόσμια στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Ιράν, ιδιαίτερα μετά την έναρξη της εφαρμογής της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Το Σάββατο ο υπουργός θα παρουσιάσει τις συστηματικές προσπάθειες της Ελλάδας για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ενώ την Κυριακή θα μεταβεί στην ιρανική πρωτεύουσα, συνοδεύοντας τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσημη επίσκεψή του στο Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης