Την άποψη του πως περίμενε ότι «ο χρόνος απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών θα ήταν μακρύτερος» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης εξηγώντας πως «η εκτίμησή μου αυτή ήταν στη βάση συγκεκριμένων γεγονότων και στοιχείων».

«Οι όποιες απαισιόδοξες προβλέψεις γίνονταν, οφείλονταν στο γεγονός ότι ο Ερντογάν ήταν σε θέση εξαιρετικά έντονη στο βαθμό όπου ήθελε τον επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής του πολιτικής» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης επιλογής του Ερντογάν αναφορικά με τις σχέσεις που θέλει να διαμορφώσει με την Ελλάδα και την Ευρώπη» επεσήμανε.

Στη συνέχεια ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της επιστροφής των δύο στρατιωτικών καθώς όπως ανέφερε «ανοίγει διαδικασίες ώστε η ρητορική της επίθεσης να βρεθεί σε άλλο δρόμο με το δεδομένο ότι η Ελλάδα θέλει να προάγεται η ειρήνη στην περιοχή».

Κλείνοντας ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε «από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν υπάρχει στοιχείο ανταλλαγής με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς και επανέλαβε ότι δεν είχε κάποιο στοιχείο που να μαρτυρά πως οι δύο στρατιωτικοί έπεσαν θύματα απαγωγής του Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης του Φώτη Κουβέλη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης