Θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε ο Παύλος Γερουλάνος, κατά την ομιλία του στο 11ο συνέδριο στο ΣΕΦ. Η ομιλία του κ. Γερουλάνου κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, κάνοντας λόγο για «συνέδριο-παρωδία».

«Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ με προσυνεδριακές απειλές, προσωπικούς χαρακτηρισμούς, σας έφερα εδώ 2.000 υπογραφές που είναι περισσότερες από αυτό εδώ το Σώμα», ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε πως «τη μάχη κερδίζει αυτός που την δίνει. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο τα λάθη του. Γιατί μιλάμε μόνο για ΠΑΣΟΚ έξω και γι’ αυτό βάλαμε στα ψηφοδέλτια τον ήλιο, έτσι δεν είναι σύντροφοι;»

«Αν θέλουμε να κλείσουμε το χάσμα χρειάζεται να αλλάξουμε ηγεσία. Όχι για να υπηρετήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά για να υπηρετήσουμε συλλογικές ανάγκες. Ηγεσία με αυτοπεποίθηση όπως αυτή που αξίζει σε έναν λαό περήφανο, ανοιχτή σε διαφορετικές απόψεις, που συνθέτει και δεν διχάζει. Ακόμα και όταν ακούγονται διαφορετικές φωνές. Που αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση ως οξυγόνο. Και τη δημοκρατία ως μόνο πολιτικό εργαλείο σεβασμού και κύρους. Εργαλείο ελευθερίας. Δεν έχουμε τέτοια ηγεσία σήμερα», είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία δικής του πολιτικής κίνησης ενώ αναφέρθηκε και σχετικά με τη μικρή συμμετοχή στο Συνέδριο διερωτώμενος αν είναι δυνατό χωρίς απαρτία να ληφθούν αποφάσεις: «Σήμερα σας ζητούν να θάψετε το ΠΑΣΟΚ. Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Άλλωστε δεν έχετε απαρτία. Άλλωστε ό,τι και να θάψετε εδώ μέσα σήμερα θα αναστηθεί εκεί έξω αύριο. Δεν ξέρω πώς θα λέγεται, δεν ξέρω πώς θα μοιάζει. Ξέρω όμως ότι ΠΑΣΟΚ θα είναι. Και αυτό το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε χιλιάδες. Απλά εσείς σήμερα επιλέγετε από ποια μεριά της ιστορίας θα είστε. Με αυτούς που το έθαψαν ή μ’ αυτούς που το Αναγέννησαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης