Παυλόπουλος: Ενωμένοι να διανύσουμε τον ανηφορικό δρόμο του εθνικού μας μέλλοντος

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015, 12:51
Παυλόπουλος: Ενωμένοι να διανύσουμε τον ανηφορικό δρόμο του εθνικού μας μέλλοντος
Την ανάγκη για εθνική ενότητα στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας το πρωί στην Τήνο, μετά τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας.

Χαιρετισμός Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου:

«Ο Ελληνισμός και η Χριστιανοσύνη, πιστοί στην μακραίωνη εθνική και θρησκευτική μας παράδοση, γιορτάζουν σήμερα, σε κάθε σημείο της Γης, το Πάσχα του Καλοκαιριού: Την Κοίμηση της Θεοτόκου και Υπερμάχου Στρατηγού. Εκείνης που, εδώ και χιλιετίες, καθοδηγεί τα βήματά μας στο δρόμο του εθνικού χρέους.

Για τους Έλληνες, το θαύμα του Δεκαπενταύγουστου συντελείται παντού. Από τις μεγάλες εκκλησιές και τις πάνδημες λαοσυνάξεις ως τα μοναχικά προσκυνήματα στα ταπεινά ξωκλήσια, που είτε στεφανώνουν τις βουνοκορφές είτε κοσμούν σαν λευκές ψηφίδες τις ατέλειωτες ακτές της Πατρίδας μας. Μεσ’ απ’ αυτό το άφατο θαύμα νοιώθουμε στιβαρό και αδιάλειπτο τον κοινό σφυγμό του Έθνους και της Ορθοδοξίας.

Στο Ιερό Νησί της Τήνου, που σήμερα μας δέχεται φιλόξενο, ο Δεκαπενταύγουστος αποκτά για τον Ελληνισμό μιαν ιδιαίτερη ιστορική διάσταση. Και τούτο γιατί εδώ το θαύμα της Πίστης αναβλύζει και από τις, πάντα ζωντανές, μνήμες αλλά και τα συντρίμμια της «Έλλης», ο τορπιλισμός της οποίας σήμανε, τον Δεκαπενταύγουστο του 1940, την έναρξη του αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού. Ήτοι του αγώνα για την Πατρίδα και την Δημοκρατία που, τηρουμένων βεβαίως των ιστορικών αναλογιών, συνεχίζεται –και πρέπει να συνεχίζεται- δίχως διακοπές και δίχως εκπτώσεις, υπό συνθήκες άρρηκτης σύμπνοιας και υπεύθυνης συμπόρευσης.

Κατά την σημερινή συγκυρία μιας πρωτόγνωρης κρίσης, οικονομικής και κοινωνικής, που πλήττει καιρίως τον Λαό μας, παρακαλούμε ευλαβικά την Υπέρμαχο Στρατηγό να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί, ώστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να διανύσουμε τον ανηφορικό, πλην όμως ελπιδοφόρο, δρόμο του εθνικού μας μέλλοντος. Τον δρόμο που χάραξαν, ούτως ή άλλως, οι αγώνες και το πνεύμα των Προγόνων μας προσδίδοντας στην Δύση, και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, τ’ ανεξίτηλα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας, του Ανθρωπισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Μέσα σ’ αυτό το ιστορικό και θρησκευτικό πλαίσιο στρεφόμαστε, για μιαν ακόμη φορά, ως Λαός και ως Έθνος προς την Παναγία, η οποία ούτως ή άλλως «εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπεν», αφού απλώς «μετέστη προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής», απευθύνοντάς Της την ταπεινή μας έκκληση: «Θεοτόκε η ελπίς, πάντων των Χριστιανών, σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε».

Χρόνια πολλά, καλά και ευλογημένα».

Διαβάστε επίσης:

Δέος και συγκίνηση για τη γιορτή της Παναγίας Μητέρας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015, 09:29

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015, 13:09