Σάλο προκάλεσε η δήλωση του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, Κωνσταντίνου Πατέρα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε ζητήσει προεκλογικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον διορίσει διοικητή στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια που θα του παρείχε στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «όργιο ρουσφετιών» και «προκλητικούς διορισμούς» στις διοικήσεις στην υγεία, χθες Τρίτη, ο Κωνσταντίνος Πατέρας παραιτήθηκε από το αξίωμά του.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί της Τετάρτης, καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή είπε μεταξύ άλλων: «Εγώ θα γύριζα στη ΝΔ, γιατί είχα προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ. Είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς και είχα μια δύναμη και είχα έναν στρατό δικό μου στα Τρίκαλα… με κάλεσαν για να μιλήσουμε, διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, και πραγματοποίησα το ραντεβού. Είπα ”θα γυρίσω πίσω κύριε πρόεδρε να σας βοηθήσω, αφού θέλετε τη βοήθειά μου. Αν έχετε την ευγενή καλοσύνη όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μία από αυτές τις θέσεις”».

«Τον παρακάλεσα, αν μπορέσω με τα προσόντα που έχω, να πάρω τη θέση αυτή. Αν ήταν άλλοι άνθρωποι που με περισσότερα προσόντα από εμένα και φυσικά θα το χειροκροτούσα». Ο κ. Πατέρας ισχυρίστηκε ότι έγινε προκήρυξη στις 16 Σεπτεμβρίου, «η οποία δεν έθετε ούτε ηλικιακό περιορισμό ούτε και εντοπιότητα», προσθέτοντας ότι θεώρησε καλό να διεκδικήσει δημοκρατικά τη θέση.

Ο κ. Πατέρας έκανε λόγο για ηλικιακό ρατσισμό στη ΝΔ «από τις τελευταίες εκλογές και μετά» και για πεπειραμένα παλιά στελέχη με παιδεία και μόρφωση που τέθηκαν εκτός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης