Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που ολοκληρώθηκε περίπου στις 22.15, αποφασίστηκε η εκλογή νέου προέδρου του Κινήματος να γίνει από τη βάση ανεξαρτήτως του αριθμού των υποψηφίων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να συγκληθεί στις 3-4 Μαρτίου Συνδιάσκεψη, ενώ στις 4 ή 5 Μαρτίου Εθνικό Συμβούλιο, προκειμένου να κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου προσανατολίζονται για τις 11 ή 18 Μαρτίου.

Αρχικά θέμα επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής προέδρου έθεσαν 7 μέλη του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Τόνια Αντωνίου, Γιάννης Μίχας, Νίκος Ανδρουλάκης, Συλβάνα Ράπτη, Κώστας Ασκούνης, χωρίς όμως να μιλήσουν για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Στην ομιλία του νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου για την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup της Τετάρτης, αλλά επεσήμανε πως υπάρχει συγκρατημένη μεν, αλλά υπάρχει αισιοδοξία για τη συνεδρίαση του της Δευτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στην εισήγηση του στις διαγραφές βουλευτών τονίζοντας ότι αποτελεί προσωπική του απόφαση. Υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Παπουτσής με δηλώσεις του το απόγευμα ζήτησε την επιστροφή τους.

Τέλος, αποφασίστηκε το Πολιτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης Μ. Καρχιμάκης: Να δώσουμε συντεταγμένα τη μάχη

ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης