Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται η τύχη της χώρας. Ή θα σπάσουμε τα δεσμά, με τα οποία μας έδεσαν οι δανειστές μέσω του δεύτερου μνημονίου ή διαφορετικά η καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας θα είναι ισοπεδωτική, υπογράμμισε ο Χάρης Καστανίδης, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» κατηγόρησε τον Λουκά Παπαδήμο, τους εκπροσώπους της τρόικας αλλά και τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων ότι θέτουν εκβιαστικά διλήμματα στους ψηφοφόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προέβλεψε επίσης ότι μετά τις εκλογές θα ξεκινήσει μπαράζ ποινικών διώξεων και κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων πολιτών αφού, όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε μέσω του μνημονίου ότι οι οφειλές προς το δημόσιο δεν καταβάλλονται στο εξής σε δόσεις.

Εκτίμησε ότι με τις νέες περικοπές συντάξεων, τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα αλλά και των ειδικών μισθολογίων του δημοσίου που θα εφαρμοστούν μετά τις εκλογές θα βυθίσουν την κοινωνία βυθιστεί σε βαθύτερη ύφεση ενώ κατηγόρησε τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι «υποκρίνονται λέγοντας ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες θα υπάρξει ανάπτυξη».

Όπως είπε, η «Κοινωνική Συμφωνία» αντιπροτείνει ως εναλλακτική λύση για να μπορέσει να ορθοποδήσει η χώρα και η κοινωνία, τη λεγόμενη πολιτική των εθνικών ισοδύναμων μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καστανίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μπορούν άμεσα να εξοικονομηθούν χρηματικά ποσά, από τη φορολόγηση των τραπεζών, την έκδοση κοινών μετοχών και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει να καθιερωθούν ειδικά κοινωνικά τιμολόγια και εκπτωτικές κάρτες αγοράς τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τους ανέργους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης