Τη χθεσινή πανελλαδική απεργία σχολίασε σε άρθρο του το γαλλικό περιοδικό «Paris Match» αναφέροντας πως «η περίοδος χάριτος για τον Αλέξη Τσίπρα τελείωσε» και καταγράφει την έντονη δυσφορία των Ελλήνων για τα νέα μέτρα λιτότητας που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
 
Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό, τον Ιανουάριο, όταν εξελέγη ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός της Ελλάδας, απολάμβανε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων, τώρα όμως, και μετά τη συμφωνία του καλοκαιριού με την Αθήνα και τους πιστωτές να δίνουν τα χέρια, η δυσφορία είναι διάχυτη στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι με την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης η οποία είχε δεσμευτεί ότι δεν θα εφαρμόσει άλλο Μνημόνιο και τώρα καλεί τους Έλληνες να εφαρμόσουν σκληρά μέτρα λιτότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε χτες αντιμέτωπη με την πρώτη γενική απεργία στην οποία σημειώθηκαν και επεισόδια. Η πανελλαδική απεργία είχε την υποστήριξη του ίδιου του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αντιτίθεται στα νέα μέτρα λιτότητας», γράφει το γαλλικό περιοδικό και προσθέτει: «Υπήρξε όμως κι ένα παράδοξο, όπως γράφει κι ένας χρήστης στο Twitter , “Κάπου μπερδεύτηκα. Διαδηλώνουμε με τον Τσίπρα για να ρίξουμε τον Τσίπρα ή με τον Τσίπρα για να ρίξουμε τον Αλέξη;”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης