Παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ζητεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις των βουλευτών της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου και Γιάννη Λοβέρδου, αναφορικά με την σύλληψη του σκηνοθέτη Δημ. Ινδαρέ στο σπίτι του το Κουκάκι.

Όπως έγινε γνωστό, «με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, επικοινώνησε πριν λίγο η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, για να του ζητήσει να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στους βουλευτές της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου και Γιάννη Λοβέρδο, προκειμένου αυτοί να ανακαλέσουν και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για τις απαράδεκτες – για μέλη του Κοινοβουλίου- δηλώσεις τους». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «οι δυο βουλευτές, μέσω δημόσιων παρεμβάσεων τους, συκοφάντησαν πολίτες που υπέστησαν αστυνομική βία και δικαιολόγησαν έκνομες ενέργειες μιας μειοψηφίας εντός της ΕΛ.ΑΣ, όπως η διαπόμπευση πολιτών. Μια μειοψηφίας που, όπως όλα δείχνουν, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της πολιτικής ηγεσίας και του κ. Μητσοτάκη αφού οι ενέργειες αυτές, όχι μόνο δεν έχουν καταδικαστεί, αλλά μέσω ψεμάτων επιχειρήθηκε να εμφανιστούν ως σύννομες και επιστροφή στην «κανονικότητα» όπως δυστυχώς την αντιλαμβάνεται η ΝΔ».

Νωρίτερα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης είχε ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει με κατηγορηματικό τρόπο τις αποτρόπαιες δηλώσεις των βουλευτών του. «Δηλώσεις οι οποίες αναφέρονται σε μια εκτός κράτους δικαίου, ολοκληρωτικού τύπου έκνομη Αστυνομία, που δημοσίως πλέον ενθαρρύνεται από τη ΝΔ του κ. Μητσοτακη, να παραβιάζει κατάφωρα την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Ραγκούσης υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού- ΠΔ 254/2004, ΦΕΚ 238/Α΄) με απόλυτη σαφήνεια προβλέπεται ότι:
Αρθρο 2. Συμπεριφορά κατά την αστυνομική δράση. Δ (Ο αστυνομικός) Σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης  ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης