Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στον δρόμο της ανάκαμψης εξέφρασε ο πορτογάλος πρωθυπουργός Πέντρο Πάσους Κοέλιο, μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στα πλαίσια μονοήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η χώρα «δεν θα χρειαστεί νέα δανεικά», όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ με «σταδιακά και σταθερά βήματα» επιστρέφει στον δρόμο της ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Περιμένουμε την ανάπτυξη, την απασχόληση, να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας των νέων, που δυστυχώς είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη. Ξεπεράσαμε και την Ισπανία» δήλωσε ο κ. Παπούλιας.

«Ολα αυτά είναι κοινά προβλήματα που χρειάζονται κοινή αντιμετώπιση και νομίζω ότι η επίσκεψή σας προς τα εκεί κατατείνει, για να βρούμε κοινούς δρόμους για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων» είπε στον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι χώρες μας βρίσκονται σε δρόμο καλό, αλλά και η Ευρώπη βρίσκεται επίσης, παρά τις κατασκευαστικές της αδυναμίες, σε καλό δρόμο», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση Ντράγκι η οποία -όπως ανέφερε- δείχνει πως «το χτύπημα της ύφεσης γίνεται πράξη με τρόπο που επικροτούμε, με τρόπο αποφασιστικό».
«Στα δύο τελευταία χρόνια η Ευρώπη έχει κάνει βήματα που νωρίτερα θεωρούντο αδιανόητα. Και αυτό μας δίνει μία πρόσθετη ευθύνη και σιγουριά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους «πολύ ισχυρούς δεσμούς» των λαών της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως όπως και στο παρελθόν πορευτήκαμε σε δρόμους παράλληλους, έτσι και τώρα «θα πορευτούμε σε ένα δρόμο κοινό για να πετύχουμε κοινούς στόχους ανάπτυξης και ευημερίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης