Παππάς: Ζήτημα δημοκρατίας και δικαιοσύνης η πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες

Παππάς: Ζήτημα δημοκρατίας και δικαιοσύνης η πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες
«Ζήτημα δημοκρατίας και δικαιοσύνης» χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς την πρόσβαση όλων των πολιτών στις ψηφιακές υπηρεσίες κατά τη σημερινή συνάντηση με την επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Μαρίγια Γκαμπριέλ στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωση, όπου υπεγράφη πριν από λίγη ώρα η έναρξη υλοποίησης του έργου ψηφιακών υπογραφών στη δημόσια διοίκηση.

«Το αύριο σήμερα για όλους είναι το μότο μας» επανέλαβε ο υπουργός, ο οποίος ενημέρωσε την επίτροπο για όλα τα σχέδια του υπουργείου ανάμεσα σε αυτά το μητρώο των online media και γενικότερα, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των δομών του.

Στη συνέχεια, στο υπουργείο υπεγράφη μεταξύ του γενικού γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιου Ράλλη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Μιχαήλ Τσαμάζ η σύμβαση έναρξης υλοποίησης του έργου «Σύστημα Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων και Ροής Εργασιών με ενσωματωμένες εξ αποστάσεως ψηφιακές υπογραφές».

Ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής εξέφρασε τη χαρά του για την υλοποίηση του έργου, «το οποίο δεν αγγίζει μόνο τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα» και μίλησε για την εθνική προσπάθεια ψηφιακού εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης στη χώρα.

Ο κ. Τσαμάζ από την πλευρά του αναδόχου του έργου μίλησε για τη μεγάλη σημασία του, γιατί «ο ΟΤΕ αναλαμβάνει ένα έργο ορόσημο για τον δημόσιο τομέα, αλλά κυρίως γιατί η Πολιτεία αποδεικνύει ότι η ψηφιακή πολιτική είναι ψηλά στην ατζέντα της». Τέλος, επεσήμανε τη σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας που θα επιφέρουν οι ψηφιακές υπογραφές και εξέφρασε την ευχή η ψηφιοποίηση των υπογραφών να γίνει και στα υπόλοιπα υπουργεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, 13:04