«Αν το ΣτΕ κρίνει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες αντισυνταγματικό, γυρίζουμε σε ένα καθεστώς με τηλεοπτικούς σταθμούς μη αδειοδοτημένους» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, με αφορμή την απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να κάνει παραδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών.

Ερωτηθείς αν η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές σε περίπτωση που τελικά ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, ο κ. Παππάς απάντησε: «Είναι σαφές ότι αυτό επιδιώκουν, υπάρχει παζλ τοποθετήσεων και συμφερόντων που επιθυμούν διακαώς να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις διά μέσου δικαστικών αποφάσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τον υπουργό Επικρατείας, είναι προφανές ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό εξελίσσεται ένα γαϊτανάκι πιέσεων προς τους δικαστικούς λειτουργούς. Μάλιστα, τόνισε ότι η ΝΔ καλεί συστηματικά τους δικαστές «να βγάλουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο και να τα επιστρέψουν στους καναλάρχες».

«Είναι ανήθικο τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουν με τις προσωπικές στιγμές του οποιουδήποτε. Δεν αφορούν κανέναν, να μείνουν έξω από την αντιπαράθεση» σημείωσε.

Ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προδικάζει το αποτέλεσμα των διασκέψεων του ΣτΕ εδώ και καιρό, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς μέχρι τώρα οι αποφάσεις του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών ήταν απορριπτικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις καταγγελίες του Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι υπάρχει «μια προσπάθεια υπονόμευσης και ευτελισμού της Δικαιοσύνης με μεθόδους παρακράτους», είπε ότι «κάθε πολίτης έχει διαπιστώσει ποιος λειτουργεί με λογικές παρακράτους».

Πηγή βίντεο: Αυγή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης