Για «απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξης» και «ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου στη δικογραφία σε βάρος μου και σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα» κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με αφορμή την αποστολή της δικογραφίας για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος: «Μετά από μία σύντομη ανάγνωση των κρίσιμων εγγράφων της δικογραφίας ανεπιφύλακτα δηλώνω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Πρόκειται για μία πρωτοφανή απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξης. Η ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου στη δικογραφία σε βάρος μου και σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα μετατρέπει την αθλιότητα σε γελοιότητα. Με παρανοϊκά μυθεύματα και παράνομες πράξεις προσπαθούν να συσκοτίσουν την αλήθεια, να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να συγκαλύψουν βαρύτατες ευθύνες που αφορούν όχι μόνο το σκάνδαλο της NOVARTIS αλλά και τη διερεύνησή του.

»Θα είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι καταφέρουν να συντάξουν κατηγορητήριο σε βάρος μου με τα αστεία παρανοϊκά μυθεύματα της δικογραφίας.

»Όμως τα ψέματα τελείωσαν. Όποια διαδικασία και αν μεθοδεύσουν σε βάρος μου, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Και στη Δικαιοσύνη και στον ελληνικό λαό. Έφθασε η ώρα να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί συνωμότες και σκευωροί που ταλαιπωρούν για πολλά χρόνια και πληγώνουν βάναυσα το κόμμα τους και τη Δικαιοσύνη. Για πρώτη φορά, ελπίζω και τελευταία, είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω με τον κύριο Σαμαρά. Θα πάμε μέχρι το τέλος». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανοιχτή επίθεση Αγγελή στον «Ρασπούτιν»

Υπενθυμίζεται πως χθες ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Αγγελής κατέθεσε στοιχεία για τον ρόλο της προηγούμενης κυβέρνησης στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης αλλά και τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε για τον σκοπό αυτόν ο περιβόητος «Ρασπούτιν».

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται πλέον στη δικογραφία, ενώ από τα αποσπάσματα που έφθασαν αργά το μεσημέρι της Τετάρτης στα δημοσιογραφικά γραφεία αποκαλύπτεται δίκτυο ανθρώπων μέσα στη Δικαιοσύνη που εκτελούσαν εντολές με βάση συγκεκριμένους σκοπούς και επιδιώξεις.

Ωστόσο, τα αποσπάσματα δεν είναι αρκετά για να σχηματίσει κάποιος μια πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς γινόταν μέχρι τις πρόσφατες εκλογές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των επίμαχων αποσπασμάτων της κατάθεσης Αγγελή είναι τα εξής:

– «Η κυρία Δημητρίου γνωρίζει ποιος είναι ο Ρασπούτιν και μου είχε γνωστοποιήσει το όνομά του»

– «Η κυρία Τουλουπάκη ήρθε για fast track διώξεις χωρίς την τήρηση δικονομικών κανόνων»

– «Η κυρία Δημητρίου μού είχε πει ότι ο Ρασπούτιν επικοινωνούσε με την κυρία Τουλουπάκη μέσω τρίτου προσώπου (σ.σ.: αναφέρει έναν εισαγγελέα πρωτοδικών)»

– «Στην εισαγγελία πρωτοδικών ο Ρασπούτιν είχε τη δική του ομάδα»

Στο ερώτημα του εισαγγελέα «ποιος είναι αυτός ο περίφημος Ρασπούτιν;» ο κ. Αγγελής απαντά:

«Μέλος της κυβέρνησης (σ.σ.: της προηγούμενης) που είχε τη δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Σε άλλο σημείο ο κ. Αγγελής φέρεται να λέει:

–  «Η κυρία Δημητρίου με διαβεβαίωσε ότι ο Ρασπούτιν είναι μέλος της κυβέρνησης»

–  «κάθε εντολή που έδινε η Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν»

– «Στη Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Αν. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά και Άδ. Γεωργιάδη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης