Παπαδοπούλου: «Οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίστηκαν ποτέ ιδεολογικά»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018, 17:22
Παπαδοπούλου: «Οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίστηκαν ποτέ ιδεολογικά»
Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ και ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του κ. Κατσίκη σχετικά με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια απάντησε ότι «ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε ο βουλευτής μας είχε ένα προσωπικό χαρακτήρα. Τα επιχειρήματά του για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ήταν καθαρά προσωπικά. Τέτοιου είδους επιχειρήματα δεν τέθηκαν ποτέ στις συσκέψεις των οργάνων του κόμματος. Ο εισηγητής εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ ήταν ο Λαζαρίδης ο οποίος ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του κόμματος για το ζήτημα, η οποία βεβαίως ήταν ενάντια στο συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου».

«Ωστόσο, είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε τι συνέβη και στα άλλα κόμματα, όπως στη Ν.Δ. με την κυρία Μάρκου να εισηγείται κάτι διαφορετικό από ό,τι ψήφισε» πρόσθεσε. Αναφορικά με την επιστολή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παραπεμφθεί ο κ. Κατσίκης στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είπε ότι ο χειρισμός του ζητήματος είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Βουλής. «Η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν την παραπομπή του ανήκουν σε μια συγκεκριμένη συνιστώσα του κυβερνητικού μας εταίρου, οι οποίοι έχουν εκφραστεί πολλές φορές ως προς τα ιδεολογικά ζητήματα. Είναι γνωστό ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίστηκαν ποτέ ιδεολογικά. Ο λόγος για τον οποίο τα δύο κόμματα συνεργαστήκαμε είναι η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς, που επιτυγχάνεται εφέτος, και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς» επεσήμανε η κ. Παπαδοπούλου.

Χαρακτήρισε άκαιρες τις αντιπαραθέσεις μεταξύ βουλευτών των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ «σε αυτή τη φάση, κατά την οποία εκείνο που προέχει είναι η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς, η ρύθμιση του χρέους και η επόμενη ημέρα στην οικονομία». Ερωτηθείσα «αν υπάρχει ενόχληση των ΑΝΕΛ για το πολιτικό φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά για την επόμενη ημέρα» είπε ότι «είναι γεγονός ότι εκφράζονται απόψεις εκατέρωθεν και γίνεται συζήτηση σε όλα τα κόμματα για την επόμενη ημέρα. Αυτό που έδεσε αυτή την κυβέρνηση και μας ένωσε και είναι ιεραρχικά πρώτο στις προτεραιότητές μας είναι να επιτευχθεί ή έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς. Τις ιδεολογικές διαφορές τις είχαμε, τις έχουμε και τις διατηρούμε, αλλά προέχει η προσήλωσή μας για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, και τον τρόπο με τον οποίο θα ρυθμιστεί το χρέος σε σχέση με τη ρήτρα ανάπτυξης, το λεγόμενο γαλλικό «κλειδί», που πρώτοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε προτείνει».

Ως προς το «αν οι ΑΝΕΛ βάζουν πιο "ψηλά" την οικονομία από τις αξίες τους» απάντησε ότι «οι ΑΝΕΛ έχουμε αταλάντευτες αρχές, αξίες και θέσεις, αλλά δεν είναι απαραίτητο στις κυβερνήσεις συνεργασίας να υπάρχει ιδεολογική ταύτιση». Τέλος, για την επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα στην Ελλάδα, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι αυτή «έχει τη σημασία της στο πλαίσιο της ενίσχυσης των σχέσεων της χώρας μας με τη Βρετανία και ενόψει του Brexit. Και επίσης είναι σημαντικό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018, 17:22