Για συμφέροντα που ποντάρουν στην εμπλοκή της διαπραγμάτευσης και σε πρόωρες εκλογές έκανε λόγο, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι ορισμένοι έφθασαν στο σημείο να εμφανίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ως οπαδό της δραχμής.

«Έφθασαν στο σημείο να εμφανίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι γνωστός για τις απόψεις του, διότι προέρχεται από τον πολιτικό στίβο και από τον χώρο της ΝΔ, ως οπαδό της δραχμής» είπε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και πρόσθεσε ότι οι πολίτες δεν θέλουν την οπισθοδρόμηση, την αναμπουμπούλα και τις πρόωρες εκλογές «απλώς για να ξανάρθουν στα πράγματα η οικογένεια Μητσοτάκη, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και αυτοί που μας οδήγησαν σ’ αυτό το μαύρο χάλι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, τόνισε ότι η συμφωνία, κατά τον επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, υπάρχει ήδη κατά 95%, κατά την Κομισιόν κατά 99%, προσθέτοντας ότι οι δυσκολίες που οδηγούν στις καθυστερήσεις οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητεί ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής να ενεργοποιείται και στην περίπτωση που οι αποκλίσεις στα δημοσιονομικά θα είναι επί τα βελτίω.

«Ο δεύτερος λόγος που αν δεν κλείσουμε τη Δευτέρα 9 Μαΐου και χρειαστεί ίσως να πάμε μια-δύο βδομάδες αργότερα είναι ακόμη γιατί οι δανειστές δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους για την ελάφρυνση του χρέους» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε ότι για πρώτη μπαίνει στο τραπέζι της συμφωνίας το ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης