Παπαδημούλης: «Η πλειοψηφία των Ελλήνων στηρίζει την αλλαγή με τις άδειες των καναλιών»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016, 10:53
Παπαδημούλης: «Η πλειοψηφία των Ελλήνων στηρίζει την αλλαγή με τις άδειες των καναλιών»
«Στηρίζω την προσπάθεια της χώρας να κάνει με καθυστέρηση αυτό που ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες εδώ και δεκαετίες. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις, στηρίζει αυτήν την αλλαγή με τις άδειες, όπως έπρεπε να έχει γίνει. Είναι ένα θετικό βήμα που επικροτείται από τους πολίτες» δήλωσε στον Alpha 989 ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Έκανε έκκληση στη ΝΔ «να σταματήσει να σαμποτάρει τη συγκρότηση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου, για να αποκτήσουμε επιτέλους ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο και να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά και στη νομιμότητα».

Αναφερόμενος στα ιδιωτικά κανάλια, ο κ. Παπαδημούλης είπε χαρακτηριστικά: «Στον χώρο αυτόν των ιδιωτικών καναλιών υπάρχουν επιχειρήσεις. Ο όμιλός σας (Alpha) είναι αυτός με τα καλύτερα οικονομικά και υπάρχει η ανάγκη για συνέργειες που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και βιωσιμότητα. Μη μου ζητάτε να διαιτητεύσω και να υποδείξω λύσεις σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις που γίνονται μεταξύ επιχειρηματιών πίσω από κλειστές πόρτες. Θα κάτσουν και θα τα συζητήσουν».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρθηκε στην ανάγκη «η ευρωπαϊκή ρύθμιση να αλλάξει για να αρέσει περισσότερο στους πολίτες και να τους προσφέρει δουλειές και προοπτικές. Σε λίγη ώρα ο Γιούνκερ θα παρουσιάσει την κατάσταση και τις προτάσεις της Κομισιόν. Αν επικρατήσει το ''business as usual'', θα ξεχειλώσει το πουλόβερ… Μέσα σε αυτήν την κινητικότητα, επειδή η Ευρώπη πάντα κινείται αργόσυρτα, εμείς πρέπει να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας και να κλείσει γρήγορα η 2η αξιολόγηση για να σταθεροποιηθεί η ανάκαμψη της οικονομίας. Στην Μπρατισλάβα στις 9 Σεπτεμβρίου και χθες η απάντηση Μοσκοβισί σε δική μου ερώτηση, είναι ότι κοινό συμφέρον για όλους είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο».

Ο κ. Παπαδημούλης απέδωσε «στη μονταζιέρα της ΝΔ» τα περί διαφοροποίησης Δραγασάκη για το χρέος, λέγοντας πως όσα ανέφερε είναι απολύτως συμβατά με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός.

«Διεκδικούμε αυτό που αποφάσισε το Eurogroup μέσα στο ‘16 και επειδή υπάρχει ένα γενικότερο θέμα χρέους που αφορά πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αυτό θα συνεχίσει να απασχολεί και την Ελλάδα και την Ευρώπη, γιατί απαιτούνται ευρωπαϊκές κοινές λύσεις, γιατί είναι πολλές οι χώρες που έχουν αυξήσει το χρέος τους τα τελευταία χρόνια. Τα ''παπαγαλάκια'' και οι ''μονταζιέρες'' που δεν τα γνωρίζουν αυτά προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα εκεί που δεν υπάρχει. Όλοι θεωρούν ότι η ελληνική οικονομία θα πηγαίνει καλύτερα από τις προβλέψεις. Στο στρατόπεδο της Ε.Ε. αναπτύσσεται ένας προβληματισμός με θετικό πρόσημο» τόνισε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, είπε ότι «δεν μπορείς να λες να κόψει η Ελλάδα τον λαιμό της στο θέμα του προσφυγικού. Δεν είναι Ευρώπη αυτό, η Ευρώπη χρειάζεται να μοιράζεται και το πόστο στη διαχείριση προβλημάτων» και πρόσθεσε: «Θα περίμενα ο κ. Μητσοτάκης, που ανήκει στο ίδιο κόμμα με τον Όρμπαν, να βγει να μιλήσει για την ανάγκη του δημοσίου συμφέροντος. Μας είχαν υποσχεθεί τη μετεγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων και δεν έχει γίνει τίποτα».

ΠΗΓΗ: alpha989.com

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016, 11:34