Την εκτίμηση ότι αποδεικνύεται φιάσκο όλη η διαχείριση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την υπόθεση Novartis, διατύπωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου.

«Εμείς θεωρούμε ότι με την εντολή που έδωσε η Oλομέλεια, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης έχει αρμοδιότητα να εξετάσει στην προκαταρκτική διαδικασία, όλα εκείνα τα στοιχεία που οδηγούν στην διαλεύκανση της ενδεχόμενης ή μη, τέλεσης των αδικημάτων», δήλωσε ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου νωρίτερα σήμερα, και πρόσθεσε ότι η πρόταση της πλειοψηφίας να εξεταστεί τώρα η αρμοδιότητα της επιτροπής, δεν έχει βάση, διότι πρέπει πρώτα να εξεταστούν τα αδικήματα. Ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι η επιτροπή πρέπει να καλέσει πρώτα μάρτυρες, ώστε να εισφέρουν στοιχεία και να διαπιστωθεί εάν κατά το χρόνο άσκησης της θητείας του κάθε πολιτικού προσώπου, υπήρξε ταύτιση ή σύνδεση με πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπαθεοδώρου είπε επίσης ότι η πρόταση που έκανε σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία να κληθούν τα πολιτικά πρόσωπα να εκφέρουν γνώμη περί της αρμοδιότητας της επιτροπής, βρίσκει εντελώς αντίθετη τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, διότι οι αναφερόμενοι δεν καλούνται μόνο για την αρμοδιότητα – κάτι που είναι νομικά παράλογο – αλλά και για παροχή εξηγήσεων, προτού να έχει προχωρήσει ουσιαστικά η διαδικασία.

«Εμείς θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι ευτελισμός της διαδικασίας και παραβίαση των δικονομικών κανόνων – και αποτέλεσμα θα είναι να παραμένει η λάσπη για τα πολιτικά πρόσωπα, να μην υπάρχει κανένα νέο στοιχείο να εξετάζεται και τελικά να φτάσουμε σε φιάσκο», είπε ο Θ. Παπαθεοδώρου και πρόσθεσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη αρνείται να νομιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία και αποχωρεί. Και αν κάποια στιγμή αποφασιστεί να κληθούν μάρτυρες, τότε θα επιστρέψει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης