Πάνος Καμμένος στο BBC: «H άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018, 18:16
Πάνος Καμμένος στο BBC: «H άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν»
Στην άναρχη δόμηση στην περιοχή του Ματιού αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο BBC ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, χαρακτηρίζοντας την «έγκλημα από το παρελθόν». 

Μιλώντας στο BBC ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε «η άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν γιατί στο Μάτι και σε όλη την ακτογραμμή οικοδομήθηκαν οι περισσότερες κατοικίες χωρίς την απαραίτητη άδεια. Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρούν τους νόμους και τους κανόνες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφο για το εάν υπήρχε σχέδιο, υπεραμύνθηκε του ρόλου των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, αναφέροντας πως «έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή».

Για το εάν υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού, ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος», υπογραμμίζοντας ότι η πυροσβεστική υπηρεσία είναι υπό την ευθύνη άλλου υπουργείου.

«Στις 23 Ιουλίου η φωτιά ξεκίνησε από τα δυτικά της Αθήνας και όλες οι δυνάμεις ήταν εκεί. Στις 24 Ιουλίου γύρω στις 4 το απόγευμα μας ενημέρωσαν για τη φωτιά στην Πεντέλη. Μετακινήσαμε το 50% των δυνάμεων εκεί. Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ. Δεν λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας» δήλωσε. 

Δείτε το σχετικό video:


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018, 18:16