Δεν απέκλεισε ακόμα και την στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του υπογράμμισε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό», ενώ σε ερώτηση εάν είμαστε έτοιμοι ακόμα και για μια στρατιωτική λύση, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλος, απάντησε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακριβώς! Είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω!».

Παράλληλα όπως είπε ο υπουργός Άμυνας στην τηλεόραση του Star, το τελευταίο διάστημα «η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά, η οποία έχει γενικά μια τάση αυξανόμενης επιθετικότητας, είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη μεριά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι δηλώσεις αυτές του Ελληνα υπ. Αμυνας έρχονται λίγες ώρες μετά την νέα πρόκληση Ερντογάν, ο οποίος από συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα μαζί με τον Φάγιεζ αλ Σάρατζ, ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Λιβύη θα προχωρήσουν στις έρευνες για πετρέλαιο και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης